גדר עץ – עשה זאת בעצמך

גדר היא דוגמה מצוינת לפריט פרקטי שנדרשת עבורו גם אסתטיקה, ובהתאם גדר מעץ מספקת תמיד נחת לבעליה. אבל יש משהו שמקנה קורת רוח גדולה עוד יותר – הקמת גדר שכזו בכוחות עצמכם.

נכון, הקונספט של "עשה זאת בעצמך" לא מתאים לכל אחד, אבל מצד שני אם אתם רוצים לא רק גדר מרשימה אלא גם את האפשרות להסתכל עליה בכל יום ולדעת שהיא מעשה ידיכם, כדאי לדעת שבהחלט לא מדובר במשימה בלתי אפשרית.

1. לבחור את העץ הנכון

המשוואה פשוטה: ככל שהעצים איכותיים יותר, כך הגדר שתבנו תחזיק מעמד שנים רבות יותר.

בין האפשרויות הנפוצות: אורן, אשוח, איפאה ועוד. חשוב לזכור שאם למשל בחרתם להקים גדר מעץ אורן ישנם סוגים רבים של אורנים, כך שהשלב הראשון של בניית גדר עץ היא לבחור נכון מחסן עצים שיציע לכם בכל מקרה עצים איכותיים אשר מתאימים למטרה זו.

2. תכנון מדויק

סוף מעשה במחשבה תחילה הוא כלל שתמיד כדאי לנקוט לפיו, ובמיוחד בעבודות בנייה מהז'אנר של עשה זאת בעצמך.

במיוחד רצוי לתכנן במדויק את העיצוב של הגדר – הגובה שלה (בהתאם למטרה שלה כשאם למשל היא אמורה לספק גם פרטיות נדרש גובה של 1.80 או יותר, וכמו כן על סמך שיקולי אסתטיקה), רוחבן של קורות העץ, גודל המרווחים בין קורה לקורה, מספר הקורות האנכיות בהן משתמשים וכו'.

3. בניית גדר עץ

ראשית יש לתקוע יתדות במקומות שבהם יהיו הקצוות של הגדר המתוכננת.

לאחר מכן מחברים עם חוט או מיתר את היתדות, ומוודאים שבפינות יש זוויות של 90 מעלות. כדי לוודא זאת ניתן להשתמש במשפט פיתגורס: מודדים 3 אינץ' לאורך המיתר על צד אחד שלו ו-4 אינץ' על החלק של המיתר שיוצא מאותה נקודה לכיוון השני. כשמחברים את 2 הנקודות שסימנו המרחק אמור להיות בדיוק 5 אינץ'.

לאחר מכן יש לחלק כל צלע של הגדר למקטעים של עד 20 ס"מ ובכל נקודה שכזו תוקעים יתד. אם למשל אורך הצלע הוא מטר נדרשות 4 יתדות במרחקים של 20, 40, 60 ו-80 ס"מ מהפינה. אם אורך הצלע הוא 1.08 מ', אפשר לחלק אותה ל-6 מקטעים של 18 ס"מ ובסה"כ יידרשו 5 יתדות.

השלב הבא הוא חפירה: בכל מקום שיש בו יתד צריך לחפור בו בעומק של לפחות שליש מגובה הגדר בתופסת כמה סנטימטרים ליתר ביטחון.

כשמכניסים את הקורות אל הבורות, חשוב לוודא שהם יציבים ומיושרים. לאחר מכן מכסים בערך 10 ס"מ מהבור בחצץ. לאחר מכן מוסיפים על החצץ בטון כך שרק השליש העליון של הבור נשאר פנוי. חשוב להחזיק את הקורה ביד כך שהיא תישאר יציבה תוך מילוי הבטון והוספת המים עליו (בהתאם להנחיות יצרן הבטון).

את חלקו העליון של הבור ממלאים בעפר ומחזקים.

לאחר שכל אותן קורות אנכיות (שעדיין אינן הגדר המלאה) ניצבות במקומן, מחברים אותן בעזרת קורות העץ האופקיות. אורכה של קורה שכזו הוא עד 60 ס"מ ובהתאם מספר הקורות להן תזדקקו. אופציה נפוצה היא לבצע שני חיבורים, אחד בחלק העליון של הקורות האנכיות והשני בחלק התחתון שלהן.

השלב הבא הוא הוספת שאר הקורות שמרכיבות גדר עץ, בהתאם לרוחב שלהן ולמידת הצפיפות המבוקשת – חשוב כמובן לעבוד בצורה מדויקת לגמרי.

זהו, יש לכם גדר עץ – ועכשיו כל מה שנשאר לכם הוא לצבוע אותה עם חומר שמתאים לסוג העץ שבחרתם כך שהוא יגן עליה והיא תספק לכם פרטיות, והמון נחת, לאורך שנים רבות רבות.

 

אולי יעניין אותך מידע נוסף על:

 

Rate this post
0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *